Framtiden är här och det är bara en tidsfråga innan vi ber våra robotmedhjälpare laga maten åt oss och våra självständigt tänkande datorer sköta all vår shopping. Eller okej, kanske inte helt och hållet, men en liten titt på den allra mest moderna tekniken som finns tillgänglig eller som utvecklas just nu, ger intrycket av att vi snart är där. Det finns att flertal tekniska prylar som nu står för dörren. Vissa är dyra och kräver nästan ett lån hos freedomfinance.se medans andra säkerligen kommer att leta sig in i alla samhällsklassers hem, oavsett plånboksstorlek. Visste du att just nu, eller snart, kan du köpa:

• En bändbar telefon – Vi pratar inte om debaclet med Apples iPhones som böjdes i folks fickor för några år sedan. Nej, datortillverkaren Lenovo och mobilgiganten Samsung håller just nu på att utveckla mobiltelefoner som du kommer att kunna bända, till och med så mycket att det kommer att gå att bära dem som armband.
• Programmerbara krukor – Är du dålig på att hålla efter dina krukväxter? Då är en programmerbar kruka någonting för dig. För strax under 2000 kr kan du äga en kruka som sköter allt från bevattning till värme för utvalda krukväxter under så lång tid som 30 dagar. Det är inte någon orimlig investering för att hålla liv i den där pelargonen du köpte för en femtiolapp, väl?
• Robothjälpare – Amazon har Alexa och Apple har Siri och de är förstås båda artificiella medhjälpare som saknar fysiska kroppar. Men redan nu finns det ett flertal lyxhotell världen över som låter robotar sköta allt från room service till enkla städuppdrag. Bara en tidsfråga innan vi har med oss vår egna robot när vi shoppar?
• Smarta kontaktlinser – Google gjorde en stor grej av att vara på gång med smarta glasögon för några år sedan, men de kan redan vara omsprungna. Snart kommer smarta kontaktlinser som bidrar med informativ grafik direkt i dina ögon enligt många bedömare vara ett faktum.
• Tankeläsare för din hund – Nej, det handlar inte om någon märklig individ som annonserar i veckotidningen och påstår sig kunna läsa djurs tankar. Ett amerikanskt företag har utvecklat en apparat som fästs på din hunds huvud och kan tolka dess tankar. Än så länge kan den bara tolka tämligen enkla funderingar som att din hund känner sig hungrig eller behöver en promenad, men vem vet vad framtiden har i sitt sköte.
• Smarta kuddar och täcken – Svårt att sova om nätterna? Ömsom för kall ömsom för varm? Vill du inte behöva räkna fåren själv? En smart kudde kan spela upp havsljud, musik eller podcasts och smarta täcken kan justera temperaturen. Oklart vad de kostar, men vad är inte nattsömnen värd?
• Öronsnäckor som fungerar som översättare – Språkförbistringar är snart ett minne blott i och med öronsnäckor som ögonblickligen översätter främmande språk.

Author mikael
Published
Categories Uncategorized