Det finns flera olika sätt att dölja elektroniken, vissa företag kanske vill bygga in alla elektronik i väggarna medan vissa kör traditionella spåret med sladdar som trasslar under varje skrivbord och ingen vet vilken sladd som går vart. Det finns dock flera lösningar, tro det eller ej!

För vem är inte trött på exempelvis de fasta telefonerna som man måste antingen sitta och bevaka under telefontider eller springa till när man hör att det ringer? Då kan det vara smart och fixa mobiltelefoner och ett mobilabonnemang för företag. Då kan man enkelt ha en mobiltelefon med sig och oavsett vart de anställda är så kan de finnas tillgängliga och behöver inte sitta inne på kontoret. Detta är ju någonting som även uppskattas av de som försöker nå personer inom företaget, alla finns tillgängliga hela arbetsdagen! Samtidigt som man sparar arbetsyta genom att fasta telefoner inte behöver ta plats så slipper man ju sladdarna från de fasta telefonerna!

Vissa sladdar går ju dock inte att undvika, det kan vara sladdar till datorer, fabriksmaskiner, kontorsmaskiner och så vidare. Men även om Aftonbladet skriver om tips för att dölja sladdar i hemmen så kan tipsen de skriver om även appliceras till kontoret eller arbetsplatsen. Även om det är så att man har mycket eller lite elektronik med tillhörande sladdar så kan dessa gömmas och behöver inte vara ett stort trassel på golven som samlar damm. De tipsar om att det går att skaffa kabelkanaler att lägga in sladdarna i och som man fäster efter listerna på golvet, eller ja, varför inte i taket. Det smarta är att sladdarna då inte syns! Ett annat tips är också att skaffa kabeldosor, kanske i kombination med kabelkanalerna, för att få alla sladdar samlade till och samma plats. Det positiva med kabeldosor är ju att de flesta går att slå på och av med en enkel knapptryckning, då kan man också känna sig säker på att all elektronik som är kopplat till den kabeldosan är avstängd när man går för dagen.

Det främsta tipset är ju även att se över vilken typ av elektronik man har på arbetsplatsen. Det kan ju vara så att det inte behövs en fax, en scanner, en häftapparat och en kopiator utan numera finns det ju faktiskt maskiner som ensamma kan fixa allt man behöver. Kanske kan det också vara verktyg som borrar eller sågar som numera finns uppdaterade versioner där man kan kombinera funktioner och därmed spara både tid och pengar genom att arbeta i en och samma maskin.

Idag finns det ju många alternativ när det kommer till elektronik och mycket går att ordna trådlöst eller genom batterier till exempelvis olika verktyg. Det finns även smarta lösningar för kunna ordna laddningsplatser, kanske är detta aktuellt för de anställdas mobiltelefoner? Möjligheterna är många och det är bara fantasin som sätter gränser men glöm inte att det är viktigt att elektroniken är säker för en trygg arbetsplats för alla!

Author mikael
Published
Categories Uncategorized