Gillar du film, musik och foton? Har du en mängd filer från dessa kategorier i din samling, kanske på en extern hårddisk eller liknande? Då ska du absolut skaffa en bra enhet som kan spela upp innehållet på din TV eller projektor. Med andra ord bör du köpa dig en mediaspelare, som inte bara kan spela upp det innehållet utan också katalogisera hela din samling. Här ska vi titta just på mediaspelare och vad du kan tänkas behöva. Det ska sägas direkt att en mediaspelare kan fås för en relativt billig peng och har du inte pengar just nu kan du alltid ta ett smslån som du betalar tillbaka på kort tid. Glöm dock inte att jämföra de olika SMS-lånen som finns, eftersom den totala kostnaden kan variera stort.

Strukturera dina filer

Med en mediaspelare kan du få en smidig överblick över det innehåll du har i din ägo, oavsett om det handlar om musiksamlingen, filmbiblioteket eller familjefotona. Mediaspelare har inte sällan operativsystemet Android i botten, vilket innebär att du har möjlighet att köra många av de appar du är van vid från mobiltelefonen eller surfplattan. I just mediaspelaren blir det förstås viktigt med en app som kan hantera dina samlade filer på bästa sätt. En av de främsta Android-apparna för att spela upp sådant innehåll är Kodi, som också finns i en variant som heter SPMC. Den sistnämnda fungerar utmärkt på Android-enheter och erbjuder en lång rad av tillägg och funktioner – bland annat för undertexter och mycket annat. SPMC låter dig katalogisera innehållet och hämtar all data enligt den katalogstruktur du har skapat. Du kan med enkelhet hämta bilder och information om filmer, musik-album och mycket annat för att skapa en snygg vy.

Stort utbud

Precis som med all elektronik så finns det en mängd mediaspelare att välja bland på marknaden. Dock ska sägas att alla inte är av så särskilt bra kvalitet. Den mest framstående av dessa mediaspelare, i alla fall i kategorin Android-spelare, är Nvidias modell som kort och gott heter Shield. Nvidia är kända i datorspelssammanhang för suveräna grafikkort och liknande och faktum är att du även kan använda din Shield som en spelkonsol. Genom Shield kan du ladda ned och använda massvis av spel, där ett visst antal av dessa är helt gratis och många går att köpa. Hit kan du koppla en spelkontroll som kommunicerar via Bluetooth för den riktiga gaming-upplevelsen.

Nvidia Shield kostar förvisso en slant; bortåt 2 000 kr får du vara beredd att betala. Runt hälften får du betala för en Mi Box; också en mediaspelare baserat på Android från det kinesiska företaget Xiaomi. Den här saknar en del av Shields funktioner, men räcker trots det till för de allra flesta.

Author mikael
Published
Categories Uncategorized