Om du vill bli mer miljövänlig men ändå få tillgång till all teknik som du gillar så finns det ett par olika sätt att gå tillväga. Nedan följer tre enkla råd som du kan använda dig av för att bli mer miljövänlig med din teknik.

1. Köp din teknik begagnad

Fnys inte åt begagnat bara för att det handlar om teknik. Om du till exempel vill ha en modern och ny smartphone så kan du ofta spara in tusenlappar genom att köpa den begagnad. Bara för att den redan har använts så betyder inte det att den är i dåligt skick.

Det finns idag gott om bolag som jobbar just med att sälja begagnad teknik. Personalen kontrollerar alla enheter, rensar uppgifterna i den och sedan rengörs den också. Du sparar in pengar och får vara miljövänlig på kuppen, inte illa va?

2. Köp mer hållbara prylar

Hållbar teknik blir allt mer populärt på alla fronter. Det här ser vi bland annat just inom intresset för hållbar teknik när det gäller branschen i stort. Som konsument kan du däremot göra en påverkan här genom att köpa teknik som du vet håller längre. Då slipper man producera lika många enheter och du kan använda dina saker längre. Riktigt smart för inte minst smartphones, surfplattor och datorer.

3. Överväg att hyra

Det här kanske inte kan appliceras så enkelt på datorer och smartphones, men det finns en del tillfällen där det kan vara riktigt värt att hyra saker. Det här gäller inte minst när det kommer till trädgårdsutrustning och olika maskiner.

Ofta kan du hyra maskinen eller redskapet under en kort period. Det här är bra om du ändå inte använder den så ofta eller inte ens vet om du kommer att behöva den. Du slipper lägga ut en stor summa för att köpa saken och du kan alltid hyra den igen när behovet finns.

Author mikael
Published
Categories Energin
youplay