Elektronik har genom åren fått ökad användning och betydelse i våra liv. Med dess integrerade del i samhället är kunskaper om korrekt användning av elektronik avgörande för att förhindra farliga effekter. Härnäst presenteras sex lätta tips på hur din användning av elektronik blir bättre och säkrare.

6 tips på säker användning av elektronik

  • Skydda datorer och enheter mot stöld: Ett tips är att placera viktiga datorer utom räckhåll för obehöriga personer, särskilt en dator med värdefull information som personliga dokument samt kort- och inloggningsuppgifter. Förutom lagrad information är datorn i sig själv värdefull beroende på modell och prestanda.
  • Placera elektronik i rumstemperatur Skydda elektronik mot vätska, luftfuktighet och värme. Det betyder exempelvis att inte lämna en surfplatta i bilen en varm och solig dag eftersom bilen snabbt blir uppvärmd. Se även till att inte äta framför datorn eftersom smulor i tangentbordet kan vara svårt att rengöra.
  • Rengör inte elektronik med rengöringsmedel: Rengöringsmedel är mestadels inte avsedda för elektronik och kan därför allvarligt skada eller orsaka fel på enheter. Använd istället en mikrofiberduk.
  • Minimera användningen av elektronik i badrum: Håll telefoner och enheter så långt bort som möjligt från fukt och vätska. Det är en onödig risk och dessutom riskerar telefonen att samla på sig bakterier.
  • Köp ett skyddande mobilskal till din telefon: För endast en liten investering blir din telefon avsevärt säkrare mot repor, tapp och stötar. Denna värdefulla investering tjänar du snabbt in genom att byta elavtal hos gotaenergi.se som är Sveriges mest växande elbolag. Tänk på att beroende på mobilskal kan det även skydda mot fukt och vatten.
  • Uppdatera datorer och enheter: Det är lätt hänt att uppdateringar missas eller underskattas. I själva verket sker uppdateringar oftast av säkerhetsskäl och en utebliven uppdatering gör enheten därför mer mottaglig för exempelvis hackare och datavirus.
Author mikael
Published
Categories Energin
youplay